Navegació interna

descripció de l'itinerari

Robert Gerhard, un músic catalanista

Introduït per gerardmur el 05/04/2010

foto itinerari

Robert Gerhard va néixer l’any 1896 a Valls, Tarragona. De petit va practicar música, però com que el seu pare no volia que si dediqués, el va enviar a Suïssa per estudiar comercials. Després de dos anys va tornar a Barcelona per estudiar piano amb Enrique Granados i composició de baix amb Felipe Pedrell. Amb mort de Pedrell va estudiar amb Arnold Schoenberg a Viena i Berlín.

L’any 1928 va tornar a Barcelona i va dedicar el seu temps a promocionar la música nova amb concerts i articles. El 1930 es va casar amb Leopoldina, una jove vienesa a la que havia fet classes de català i castellà en la seva estada a Schönberg.

Quan va començar la II República Espanyola va ser identificat com assessor musical del govern de la Generalitat i va estar obligat a exiliar-se, durant un petit transcurs a França i després a Cambridge.

Les obres que va escriure exiliat expressen l’enyorança cap a la seva pàtria. Cambridge va ser la seva última parada; al 1970 després de que li diagnostiquessin problemes cardíacs va morir i va ser enterrat a Cambridge.


localitzacions:

  1. ESTUDIS, JOVENTUT I VIDA A BARCELONA
  2. EXILI DE MUSICS
  3. ENYORANÇA DE LA TERRA
  4. VELLESA BRITÀNICA
  5. RECONEIXAMENT PÒSTUM D’UN VALLENC

Paraules clau: Robert Gerhard Barcelona París Cambridge Valls España França Regne Unit

Navegació interna