Navegació interna

descripció de l'itinerari

Josep Puigvert i Arnaus: l'odissea catalana

Introduït per GrupPuigvert el 06/04/2010

foto itinerari

Josep Puigvert i Arnaus fou un periodista català nascut a Sant Cugat del Vallès l’any 1911. Al finalitzar la guerra civil espanyola i a causa dels seus ideals republicans, Puigvert va exiliar-se juntament amb la seva família. El que no s’imaginava és que, per fugir dels franquistes, hauria de recórrer mig món fins a poder establir-se amb tranquil·litat a l’Argentina.

Després de passar pels camps francesos de Barcares i Saint Cyrpien, a Perpinyà, va haver de deixar la seva família i marxar a Burdeus. Allà va agafar l’Origny, el vaixell que el portaria a casa dels seus familiars argentins. Abans, però, va passar per ciutats com Casablanca (Marroc), Dakar (Senegal), Rio de Janeiro (Brasil) i Montevideo (Uruguay).

Va establir-se a Buenos Aires l’any 1939, on va dirigir el sector tèxtil de les empreses Graffa i Inta S.A., va fundar el Casal de Catalunya de Buenos Aires i va dirigir el programa de ràdio en català L’hora catalana.

L’any 1968 va marxar a Toronto (Canadà) amb la seva família. Allà va seguir la seva tasca per ajudar al català fundant el Centre Catalanista del Canadà i el Casal dels Països Catalans a Toronto.
localitzacions:

  1. Perpinyà, 1939
  2. Bordeus, 1939
  3. Casablanca - Dakar, 1939
  4. Rio de Janeiro, 1939
  5. Montevideo, 1939
  6. Buenos Aires, 1939-1968
  7. Toronto, 1968

Paraules clau: Josep Puigvert i Arnaus Sant Cugat del Vallès Perpinyà Buenos Aires i Toronto Espanya França Argentina i Canadà

Navegació interna